ßßß


Przygotowanie:Placki ziemniaczane: Ziemniaki obrać , obuć zetrzeć wraz z cebulą na tarce o małych oczkach.Odstawić na chwilkę , odlać wytworzony płyn.wbić jajko , wsypać mąkę oraz przyprawy wg. smaku.Wymieszać ciasto by miało jednolitą konsystencję.Na patelni rozgrzać olej , usmażyć cztery dość duże placki ziemniaczane na rumiano z obu stron.Jajka z dodatkiem soli ugotować na twardo ( ok. 7 min od zagotowania się wody)Ostudzić , obrać ze skorupek.Pokroić w plasterki wraz z ogórkami kiszonymi.Każdy placek tortilli wysmarować po całości majonezem.Kłaść na jednym z brzegów po liściu sałaty , plasterku sera , placku ziemniaczanym, plasterkach z jednego jajka oraz 1/2 ogórka kiszonego.Całość polać ketchupem.Zawijać najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.Gotowe tortillę położyć na rozgrzana patelnię grillową ( można zastąpić ja zwykła patelnią lub podpiec na kratce w piekarniku) grillować do 2-3 min z każdej strony do zarumienienia.Gotowe tortille podawać same lub polane sosem czosnkowym czy ketchupem.Wyśmienicie smakują na ciepło i zimno pokrojone w mniejsze kawałki.Smacznego