ßßß

Przygotowanie:Z drożdży zrobić zaczyn tzn. w kruszyć je do ciepłej wody z cukrem , odstawić na ok 10 min do wypłynięcia na wierzch.Mąkę wymieszać z olejem oraz solą , wlać gotowy zaczyn , wyrabiać rękoma ciasto aż stanie się gładkie i elastyczne.Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia na około 1h.( ciasto powinno podwoić swoją objętość)Po upływie czasu ciasto ponownie chwilę wyrabiać , oddzielić je na 6 równych części.Wałkować kwadrat (ok.10x10cm) złożyć go na pół , poodcinać nie równe końce, rozłożyć ciasto z powrotem.powierzchnię ciasta posmarować grubą warstwą ketchupu posypać obficie serem żółtym oraz położyć dwa plasterki salami.Z foli aluminiowej urywać nie duże kawałki kłaść na pustą stronę ciasta , posmarować odrobiną oliwy ( zapobiegnie to przyklejaniu się składników do folii)Złożyć kanapki na pół , kłaść na wysmarowanej olejem /wyłożonej papierem blaszce do pieczenia.piec ok. 25 min w 180 st.W między czasie pomidora pomidorki i ogórki pokroić w plasterki , cebulę w piórka.Z upieczonych kanapek usunąć folię , wkładać po liściu sałaty , 3-4 plasterki pomidora oraz rzodkiewki , parę piórek cebuli.Zamknąć kanapkę , podawać na ciepło ( na zimno także dobrze smakuje)Do kanapki możemy także dodać sos czosnkowy lub inny ulubiony , możemy także dodać ulubione warzywa np. ogórki , paprykę.Smacznego