ßßß

Przygotowanie:Mięso dokładnie myjemy , oczyszczamy z błonek , gotujemy do miękkości.( możemy użyć mięsa gotowanego w rosole) odcedzamy , obieramy od kości , dzielimy na małe kawałki.Marchew ,pietruszkę oraz selera obieramy , myjemy , gotujemy do miękkości ( także możemy użyć ugotowanych w rosole) Obraną cebulę kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy smalec przekładamy mięso. Gdy się lekko podsmaży dodajemy cebulę, smażymy składniki na rumiano co chwila mieszając.Mięso z warzywami przekładamy do miski , miksujemy blenderem na gładką masę.Dodajemy , jajko , bułkę tarta , soczewicę oraz przyprawy.Wyrabiamy rękoma gładką masę.Pasztet przekładamy do keksówki.Pieczemy 1h. w piekarniku nagrzanym do 180st.SmacznegoPost navigation← Knedle ziemniaczane na słodko.Zupa dla koneserów serów. Wykwintna , niebanalna w smaku. Ważne by przygotować ja na domowym , prawdziwym rosole. Poezja smaków. →