Wykonanie
Przez ten mróz i śnieg dostaję klaustrofobii. Zwykle o tej
porze roku „grzebałam już w ziemi”…jestem jak ta
kura, bez „grzebania” mi się ckni:) Marzec to czas obsiewania zagonków kwiatowych i warzywnych… a w tym roku jeszcze nawet nie zabrałam się do roboty…wszędzie leży ponad 30 cm śniegu i
mogę sobie tylko pomarzyć o świeżej
zieleninie…oraz kwiatach. I to chyba z tej tęsknoty za wiosną ciągle robię kanapki w kwiatki:)
Tym razem zrobiłam ostrzejszą i bardziej ekskluzywną wersję pasty
jajowej. Polecam bardzo smaczna.Składniki:4 szt –
jaja na twardo,150 g-
biały ser,40 g-
anchois,40 g-
kapary,3 łyżki-
oliwa z oliwek,
sól i
pieprz do smaku1 szt –papryka2 gałązki-
seler naciowy3 szt-
cebulka zielona.Przygotowanie:
Jajka obrać ze skorupek i razem z
serem oraz
anchois umieścić w rozdrabniaczu. Wlać 3 łyżki
oliwy i zmiksować. Dodać
kapary a następnie doprawić do smaku. Ponownie zmiksować. Z
chleba powycinać koła. Każde koło smarować pastą a następnie z
papryki układać kwiatowe wzory. Dekorować
szczypiorem i gałązkami
selera.