Przywoływanie wiosny i pasta jajeczna z kaparami

nazwa

Wykonanie

Przez ten mróz i śnieg dostaję klaustrofobii. Zwykle o tej porze roku „grzebałam już w ziemi”…jestem jak ta kura, bez „grzebania” mi się ckni:) Marzec to czas obsiewania zagonków kwiatowych i warzywnych… a w tym roku jeszcze nawet nie zabrałam się do roboty…wszędzie leży ponad 30 cm śniegu i mogę sobie tylko pomarzyć o świeżej zieleninie…oraz kwiatach. I to chyba z tej tęsknoty za wiosną ciągle robię kanapki w kwiatki:)
Tym razem zrobiłam ostrzejszą i bardziej ekskluzywną wersję pasty jajowej. Polecam bardzo smaczna.
Składniki:
4 szt – jaja na twardo,
150 g- biały ser,
40 g- anchois,
40 g- kapary,
3 łyżki- oliwa z oliwek,
sól i pieprz do smaku
1 szt –papryka
2 gałązki- seler naciowy
3 szt- cebulka zielona.
Przygotowanie:
Jajka obrać ze skorupek i razem z serem oraz anchois umieścić w rozdrabniaczu. Wlać 3 łyżki oliwy i zmiksować. Dodać kapary a następnie doprawić do smaku. Ponownie zmiksować. Z chleba powycinać koła. Każde koło smarować pastą a następnie z papryki układać kwiatowe wzory. Dekorować szczypiorem i gałązkami selera.
Źródło:http://galantyna.pl/2013/03/przywolywanie-wiosny-i-pasta-jajeczna-z-kaparami