ßßß Cookit - przepis na Jajka z anchois i kaparkami

Jajka z anchois i kaparkami

nazwa

Wykonanie

Pin It
Zapraszam na szybki przepis z wykorzystaniem jajek ugotowanych na twardo. W tym roku dołączy o do mojego świątecznego menu. Dla odmiany przygotowałam go bez majonezu, to będzie taka przeciwwaga do innych przepisów na faszerowane jajka, gdzie z reguły zawsze znajduje się łyżka tego sosu.
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
16 filecików anchois
16 kaparków
sól
pieprz
roszponka do przybrania
Wykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół, na każdej połówce układamy po dwa zwinięte fileciki anchois, w środek każdego wkładamy po kaparku. Jajka pieprzymy i delikatnie solimy. Układamy na talerzy wyłożonym listkami roszponki.
Źródło:http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/03/jajka-z-anchois-i-kaparkami.html