ßßß
Obiad gotowy w 25 minut. Czyli przepis, który niejednej/niejednemu;) z nas przyda się już jutro, kiedy dobra znów będzie miała za mało godzin, a rodzinka będzie domagała się obiadu.Składniki450 gram piersi kurczaka80 gram serka ricotta200 gram mrożonego szpinaku2 ząbki czosnku1 cytrynasól czosnkowaświeżo mielony pieprzgałka muszkatołowa200 gram makaronu (rurki)Sposób przygotowaniaKrok 1Kurczaka kroimy na niewielkie kawałki. Solimy, pieprzymy i smażymy na oliwie przez ok 10 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Krok 2Odparowujemy wodę ze szpinaku, doprawiamy pieprzem oraz gałką muszkatołową.Krok 3W międzyczasie gotujemy makaron, według przepisu podanego na opakowaniu. ;)Ugotowany makaron odcedzamy, mieszamy w garnku z ricottą (nic z nią wcześniej nie robimy;)). Wykładamy na talerze i skrapiamy sokiem z połówki cytryny.Na makaron wykładamy szpinak, na nim z kolei układamy kurczaka.Dekorujemy kawałkiem cytryny.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.5/ 10 (4 votes cast)Kurczak z ricottą i szpinakiem, 9.5 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisySałatka meksykańskaPierś kurczaka ze szpinakiem i twarogiemPierogi ze szpinakiem i marchewkąMakaron orkiszowy z kurczakiem i warzywamiPotrawka z kurczaka