ßßß
Cookit - przepis na Pierś kurczaka ze szpinakiem i twarogiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierś kurczaka ze szpinakiem i twarogiem
Składniki
Piersi z kurczaka
Twaróg
Szpinak mrożony
Cebula
Czosnek
Sól
Pieprz
Gałka muszkatołowa
Zioła prowansalskie
Wykonanie
Składniki4
piersi kurczka
(czyli dwie podwójne ;))400 gram
twarogu
450 gram
mrożonego szpinaku
1
cebula
(mała)2 ząbki
czosnku
sól
,
pieprz
gałka muszkatołowa
zioła prowansalskie
olej/oliwa do smażeniaSposób przygotowaniaKrok 1
Mięso
oczyścić i umyć. Pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Każdy kawałek
mięsa
posolić, popieprzyć i obsypać
ziołami prowansalskimi
. Smażyć na rozgrzanym oleju/oliwie z obu stron po ok 3 minuty.Usmażone
mięso
ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Krok 2Na patelni podsmażyć pokrojoną drobno
cebulkę
i posiekany drobno
czosnek
. Wymieszać z
twarogiem
, posolić. Wyłożyć na
kurczaka
, równo rozprowadzić.Krok 3Na patelni odparować całą
wodę
ze
szpinaku
. Doprawić
solą
i
gałką muszkatołową
.
Szpinak
wyłożyć na warstwę
twarogu
.Krok 4Zapiekać przez 40 minut w 180 st. C. Podawać z
ryżem
.Porcja dla 5-6 osób.
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/07/9851/piers-kurczaka-ze-szpinakiem-i-twarogiem
Przepisy powiązane
PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA TWAROŻKIEM
Smażone pierogi z farszem kurczakowo - szpinakowym
Kurczak z ciecierzyca w szpinaku
Tortilla hiszpańska z ziemniakami i szpinakiem
Pierogi z szpinakiem i serem feta
Składniki powiązane (0)