Wykonanie
No i wpadłam. Słyszałam o diecie proteinowej dr Dukana dużo, ten temat przewijał się od co najmniej roku. Aż w końcu się zainteresowałam. Z ciekawości zajrzałam na forum. Trafiłam na wątek z przepisami i... przepadłam :P Dziwnie się czułam wiedząc, że przeglądam dietetyczne przepisy, a te są tak apetyczne, że mi ślinka cieknie i mam ochotę każdego po kolei spróbować. Postanowiłam dzisiaj zacząć. Długi pierwszy dzień prawie za mną. Niestety nie wiem jak efekty, bo moja waga się zbuntowała. Wczoraj wieczorem jeszcze działała... No nic, najwyżej zważę się za kilka dni u kogoś ;)
(Dukan, faza I)składniki:-
pierś z kurczaka- chudy
twaróg (0%)-
cebulka dymka-
czosnek-
zioła (u mnie prowansalskie)-
sól,
pieprzPierś oczyścić, zrobić dość głębokie nacięcie, jakby kieszonkę.
Twaróg wymieszać z posiekaną
dymką, przeciśniętym
czosnkiem,
ziołami, doprawić i wypełnić nim
kurczakową kieszonkę. Zawinąć w folię aluminiową i piec 0,5h (duże kawałki piersi dłużej) w ok. 180°C.