Wykonanie
I znów będzie prosto i banalnie. I znów przyjaciel Kubuś będzie się z nas śmiał że się powtarzamy. Ale taka prawda, znaczna część naszego społeczeństwa
spędza poza domem więcej niż 1/3 doby, zmęczona o konieczności spędzenia godzin w kuchni myśli z odrazą. A jeść coś trzeba.Dzisiaj będzie na zimno i na ciepło jak to woli. Prezentowane danie zjeść możemy na śniadanie, na lunch w pracy jak i też na obiadokolacje. Posiłek tani, prosty w przygotowaniu (zaprawdę trudną ją zepsuć) a dodatkowo pożywny.Składniki:podwójna
pierś z kurczaka6 dużych
ziemniaków (może być więcej może być mniej)6
marchewek (w ilości takiej jak
ziemniaki)
sól, ząbek
czosnku, 1 łyżeczka kuminu, pół
cytryny4 łyżki
majonezupieprz do smakuPrzygotowanie:
Ziemniaki i
marchewki pokroić i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odstawić do schłodzenia.
Pierś z kurczaka pokroić w drobne kawałki. Posolić, natrzeć z tartym
czosnkiem, pokropić
sokiem z cytryny i obtoczyć w kuminie. Na patelni rozgrzać oliwę/
olej obsmażamy
kurczaka. Następnie przykrywamy pokrywkę i dusimy aż do odparowania
wody. Studzimy
mięso i "rwiemy w strzępy".Jarzyny mieszamy z
kurczakiem i dodajemy 4 łyżki
majonezu.Gotowa!