ßßß Cookit - przepis na Pstrąg grillowany nadziewany kaszą gryczaną podawany z sosem śmietanowo-koperkowym i sałatką.

Pstrąg grillowany nadziewany kaszą gryczaną podawany z sosem śmietanowo-koperkowym i sałatką.

nazwa

Wykonanie

Wiosna przed nami pora przejść na dietę. Tylko kto powiedział, że ta dieta ma być niezjadliwa. :)
Składniki
1 pstrąg
5dag kaszy gryczanej Kupiec
1/4 cebuli pokrojonej w kostkę
1 duży plaster boczku
przyprawa do ryb Kamis
sól Kamis
pieprz biały
1 ząbek czosnek
gałązka koperku
cytryna
oliwa z oliwek
sos śmietanowo-koperkowy Winiary
50ml śmietany
Papier do pieczenia i gotowania Saga
sałatka
mix sałat Fit&Easy
kilka pomidorków koktajlowych
1/2 szt. papryki pokrojonej w słupki
oliwa z oliwek o smaku czosnku
ocet balsamiczny
wykonanie
Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem białym, przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Kaszę ugotować. Rozgrzać oliwę na patelni usmażyć boczek pokrojony w kostkę i cebulę. Wymieszać z kaszą.
Na papierze ułożyć pstrąga do środka włożyć farsz z kaszy. Na wierzch ryby ułożyć plastry cytryny,skropić oliwą. Całość zawinąć w papier piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach.
Sałatka
W misce wymieszać mix sałat, pokrojone pomidorki, paprykę pokrojoną w paseczki całość skropić octem balsamicznym i oliwą z oliwek.
Sos do ryby, przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/02/pstrag-grillowany-nadziewany-kasza.html