ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg grillowany nadziewany kaszą gryczaną podawany z sosem śmietanowo-koperkowym i sałatką.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg grillowany nadziewany kaszą gryczaną podawany z sosem śmietanowo-koperkowym i sałatką.
Składniki
Pstrąg
Kasza gryczana
Cebula
Boczek
Przyprawa do ryb
Sól
Pieprz biały
Czosnek
Koperek
Cytryna
Oliwa z oliwek
Śmietana
Winiak
Sałata
Pomidor
Papryka
Ocet balsamiczny
Wykonanie
Wiosna przed nami
pora
przejść na dietę. Tylko kto powiedział, że ta dieta ma być niezjadliwa. :)Składniki1
pstrąg
5dag
kaszy gryczanej
Kupiec1/4
cebuli
pokrojonej w kostkę1 duży plaster
boczku
przyprawa do ryb
Kamis
sól
Kamis
pieprz biały
1 ząbek
czosnek
gałązka
koperku
cytryna
oliwa z oliwek
sos
śmietanowo
-
koperkowy
Winiary
50ml
śmietany
Papier do pieczenia i gotowania Saga
sałatka
mix
sałat
Fit&Easykilka
pomidorków
koktajlowych1/2 szt.
papryki
pokrojonej w słupki
oliwa z oliwek
o smaku
czosnku
ocet balsamiczny
wykonanie
Pstrąga
oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić
sokiem z cytryny
, przyprawić
solą
,
pieprzem białym
,
przyprawą do ryby
i
czosnkiem
. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Kaszę
ugotować. Rozgrzać
oliwę
na patelni usmażyć
boczek
pokrojony w kostkę i
cebulę
. Wymieszać z
kaszą
.Na papierze ułożyć
pstrąga
do środka włożyć farsz z
kaszy
. Na wierzch
ryby
ułożyć plastry
cytryny
,skropić
oliwą
. Całość zawinąć w papier piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach.
Sałatka
W misce wymieszać mix
sałat
, pokrojone
pomidorki
,
paprykę
pokrojoną w paseczki całość skropić
octem balsamicznym
i
oliwą z oliwek
.Sos do
ryby
, przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
Źródło:
http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/02/pstrag-grillowany-nadziewany-kasza.html
Przepisy powiązane
Dwie gałązki koperku
Pstrąg nadziewany kapustą z kaszą
Łosoś z sosem koperkowym
Pstrąg w folii.
Surówka z pomidorów i cebuli
Składniki powiązane (0)