Wykonanie

Kolejn a w ariacja z
pstrągiem w roli głównej, czyli następna propozycja do menu "wiosenna dieta ". Lekko, zdrow o i przyjemnie na wiosnę.Składniki1
pstrąg5 średnich
ziemniakówprzyprawa do rybsólpieprz1 ząbek
czosnkucytrynaoliwa z oliweksos
śmietanowo-
koperkowy Winiary50ml
śmietanyPapier do pieczenia i gotowania Saga
sałatkamix
sałat Fit&Easy5
pomidorków koktajlowych4 physalis
oliwa z oliwekocet balsamiczny
Wykonanie
Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić
sokiem z cytryny, przyprawić
solą,
pieprzem ,
przyprawą do ryby i
czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.Na papierze ułożyć
pstrąga Na wierzch
ryby ułożyć plastry
cytryny. Położyć gałązkę
koperku. Całość zawinąć w papier piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach.W tym czasie obrać i ugotować
ziemniakiSałatkaW misce wymieszać mix
sałat, pokrojone
pomidorki, physalis, całość skropić
octem balsamicznym i
oliwą z oliwek.Sos, przygotować wg przepisu na opakowaniu.Na talerz wyłożyć
rybę,
ziemniaki, posypać posiekanym
koperkiem, podawać z sosem.