ßßß Cookit - przepis na Dwie gałązki koperku

Dwie gałązki koperku

nazwa

Wykonanie

Kolejn a w ariacja z pstrągiem w roli głównej, czyli następna propozycja do menu "wiosenna dieta ". Lekko, zdrow o i przyjemnie na wiosnę.
Składniki
1 pstrąg
5 średnich ziemniaków
przyprawa do ryb
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
cytryna
oliwa z oliwek
sos śmietanowo-koperkowy Winiary
50ml śmietany
Papier do pieczenia i gotowania Saga
sałatka
mix sałat Fit&Easy
5 pomidorków koktajlowych
4 physalis
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
Wykonanie
Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem , przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Na papierze ułożyć pstrąga Na wierzch ryby ułożyć plastry cytryny. Położyć gałązkę koperku. Całość zawinąć w papier piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach.
W tym czasie obrać i ugotować ziemniaki
Sałatka
W misce wymieszać mix sałat, pokrojone pomidorki, physalis, całość skropić octem balsamicznym i oliwą z oliwek.
Sos, przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Na talerz wyłożyć rybę, ziemniaki, posypać posiekanym koperkiem, podawać z sosem.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/03/pstrag-grillowany-podawany-z.html