ßßß Cookit - przepis na Pstrąg grillowany na szybko

Pstrąg grillowany na szybko

nazwa

Wykonanie

Składnik i
1 pstrąg
przyprawa do ryb
sól Kamis
pieprz Kamis
1 ząbek czosnku
cytryna
oliwa z oliwek
1 łyżeczka płatków migdałów
Papier do pieczenia i gotowania Saga
Mix sałat Fit&Easy
glassa balsamiczna Monini
wykonanie
Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Ułożyć go na papierze do pieczenia. Całość zawinąć w piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach. Pstrąga posypać płatkami migdałów.
Podawać z sałatką zrobić dekoracje glassą balsamiczną .
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/03/pstrag-grillowany-na-szybko.html