ßßß
Pamiętałam ten smak bardzo dokładnie.To był dzień w którym podzieliłam się informacją o mojej ciąży z rodzicami i siostrą.Zjadłam aż dwa pstrągi.To mi sie nie zdarzało wcześniej.Ale były tak pyszne i aromatyczne a migdały tylko podkręcały ten smak.Dziś na jednym się skończyło.Był przepyszny.Spróbujecie?POTRZEBUJESZ:4 pstrągi wypatroszoneRozmaryn (najlepiej gałązki, ale ja tym razem użyłam suszonego)CytrynaSólPieprz100g płatków migdałówWYKONANIE:1. Rybę oczyszczamy z łusek i myjemy. Jeśli przeszkadza Wam głowa, usuwamy ją.2. Cytrynę dokładnie myjemy i parzymy. Wycinamy 4 plasterki.3. Do środka ryby wkładamy sól, pieprz, rozmaryn oraz 1 plasterek cytryny przekrojony na pół. Doprawiamy mięso na zewnątrz: sól. Pieprz, rozmaryn.To samo robimy z reszta ryb.4. Kiedy ryby są gotowe należy je skropić z zewnątrz sokiem z cytryny i odstawić na 2-3godziny.5. Migdały prażymy na SUCHEJ patelni.6 na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła i podsmażamy skórkę ryb.Następnie układamy mięso na folii aluminiowej i obsypujemy migdałami. Zawijamy w folię.7. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Zapakowane ryby wkładamy do pieca na 20 minut


Smacznego!Pani M.