Wykonanie

Pamiętałam ten smak bardzo dokładnie.To był dzień w którym podzieliłam się informacją o mojej ciąży z rodzicami i siostrą.Zjadłam aż dwa
pstrągi.To mi sie nie zdarzało wcześniej.Ale były tak pyszne i aromatyczne a
migdały tylko podkręcały ten smak.Dziś na jednym się skończyło.Był przepyszny.Spróbujecie?POTRZEBUJESZ:4
pstrągi wypatroszone
Rozmaryn (najlepiej gałązki, ale ja tym razem użyłam suszonego)
CytrynaSólPieprz100g
płatków migdałówWYKONANIE:1.
Rybę oczyszczamy z łusek i myjemy. Jeśli przeszkadza Wam głowa, usuwamy ją.2.
Cytrynę dokładnie myjemy i parzymy. Wycinamy 4 plasterki.3. Do środka
ryby wkładamy
sól,
pieprz,
rozmaryn oraz 1 plasterek
cytryny przekrojony na pół. Doprawiamy
mięso na zewnątrz:
sól.
Pieprz,
rozmaryn.To samo robimy z reszta ryb.4. Kiedy
ryby są gotowe należy je skropić z zewnątrz
sokiem z cytryny i odstawić na 2-3godziny.5.
Migdały prażymy na SUCHEJ patelni.6 na patelni rozgrzewamy 2 łyżki
masła i podsmażamy skórkę ryb.Następnie układamy
mięso na folii aluminiowej i obsypujemy
migdałami. Zawijamy w folię.7. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Zapakowane
ryby wkładamy do pieca na 20 minut




Smacznego!Pani M.