Wykonanie
Najprostszy na świecie, bardzo apetyczny, a do tego zdrowy obiad.
Ryba jest bardzo soczysta i aromatyczna. Polecam!Składniki:

· 1
pstrąg· 1 kg
soli·
woda- ile zabierze
sól·
sól do smaku·
pieprz·
cytrynaOczyszczonego
pstrąga solimy i
pieprzymy od środka. Wkładamy do środka plastry
cytryny. Do
soli dolewamy stopniowo tyle
wody, by powstała nam konsystencja mokrego piasku. Na piekarnikowej blasze wykładamy podwójną warstwę foli aluminiowej. Na folię wykładamy połowę
soli, robimy z niej pierzynkę dla
ryby. Na
soli układamy
pstrąga, obkładamy go pozostałą
solą, tak by cała
ryba była szczelnie zamknięta. Folią zamykamy
rybę i wstawiamy ją do piekarnika na ok. 30-40 minut, 180 stopni, termoobieg.
Ryba jest bardzo soczysta i delikatna.