ßßß
Dziś na obiad proponujemy Wam pstrąga, chociaż jest wtorek, nie piątek ale rybkę jest zdrowo zjeść częściej niż raz w tygodniu. :)Składnik i1 pstrągGałązka koperkuprzyprawa do rybsólpieprz1 ząbek czosnkucytrynaoliwa z oliwekPapier do pieczenia i gotowania SagaMix sał at Fi t&EasyPomidorki kok taj loweFarsz5 dag ugotowanej kaszy Kupiec5 dag ugotowanej kapusty kiszonej1 łyżka przesmażonej cebulki z boczkiem.wykonaniePstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem , przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.Wszystkie składniki farszu wymieszać doprawiać do smaku solą i pieprzem. Następnie nadziać farszem pstrąga.Ułożyć go na papierze do pieczenia. Położyć gałązkę koperku. Całość zawinąć w piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach.Podawać z sałatką, pomidorkami koktajlowymi skropionego oliwą z oliwek.Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"