ßßß Cookit - przepis na Pstrąg nadziewany kapustą z kaszą

Pstrąg nadziewany kapustą z kaszą

nazwa

Wykonanie

Dziś na obiad proponujemy Wam pstrąga, chociaż jest wtorek, nie piątek ale rybkę jest zdrowo zjeść częściej niż raz w tygodniu. :)
Składnik i
1 pstrąg
Gałązka koperku
przyprawa do ryb
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
cytryna
oliwa z oliwek
Papier do pieczenia i gotowania Saga
Mix sał at Fi t&Easy
Pomidorki kok taj lowe
Farsz
5 dag ugotowanej kaszy Kupiec
5 dag ugotowanej kapusty kiszonej
1 łyżka przesmażonej cebulki z boczkiem.
wykonanie
Pstrąga oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem , przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Wszystkie składniki farszu wymieszać doprawiać do smaku solą i pieprzem. Następnie nadziać farszem pstrąga.
Ułożyć go na papierze do pieczenia. Położyć gałązkę koperku. Całość zawinąć w piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach.
Podawać z sałatką, pomidorkami koktajlowymi skropionego oliwą z oliwek.
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/03/pstrag-nadziewany-kapusta-z-kasza.html