ßßß Cookit - przepis na Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony

nazwa

Wykonanie

Składniki:
2 pstrągi
skórka otarta z jednej cytryny
posiekany pęczek natki pietruszki
2 łyżeczki posiekanego koperku
pół cebuli pokrojonej w kosteczkę
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki masła
sól, pieprz
Przygotowanie:
Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam.
Cebulkę wymieszałam z pietruszką, koperkiem i masłem, doprawiłam solą i pieprzem. Powstałą mieszanką nafaszerowałam ryby.
Pstrągi ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, skropiłam delikatnie oliwą i posypałam solą, pieprzem i skórką cytryny.
Piekłam około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Podawałam z domowymi frytkami i warzywami z patelni.
Źródło:http://kulinarny-pamietnik.blogspot.com/2014/07/pstrag-pieczony.html