ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopstrąg 1 sztuksól gruba 2 kilogramówcytryna 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 0,5 pęczekkoperek 0,5 pęczekpieprz według uznaniaWykonanie:Wypatroszyć rybę, nie skrobiąc, pozostawić ogon i głowę. Opłukać i osuszyć. Do środka włożyć gałązki natki oraz koperku, plastry cytryny i masło. Całość oprószyć pieprzem.Warstwą soli wysypać dno naczynia żaroodpornego na grubość ok. 2,5 cm i spryskać wodą. Ułożyć rybę i przykryć równie gruba warstwą soli. Całość mocno nawilżyć.Piec ok. 30 minut w 200 stopniach. po upieczeniu odstawić na 5 minut. Skorupę soli rozbić młotkiem. Pstrąga dobrze oczyścić z soli i obrać ze skóry. Od razu podawać z kawałkami cytryny i rozmarynem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: