ßßß
Składniki:4-5 porcji500 g wołowiny bez kości3 duże cebule4 nieduże marchewki450 g mrożonego zielonego groszku3 liście laurowe5 kulek ziela angielskiego250 ml bulionu wołowego2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka sosu WorcestersólpieprzWykonanie:Mięso i cebulę kroimy w kostkę. Marchewki oskrobujemy i kroimy w plastry.W niskim garnku z szerokim dnem rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso z cebulą przez ok. 15 minut. Staramy się nie mieszać za dużo, tak aby mięso poprzywierało do dna. Gdy poprzywiera zalewamy bulionem, zeskrobujemy i dodajemy kulki ziela angielskiego i liście laurowe. Po chwili dodajemy marchewkę.Przykrywamy i dusimy ok. 1,5 godziny. Od czasu do czasu mieszamy, a gdy bulion odparuje, podlewamy mięso wodą, tak aby było przykryte. Następnie dodajemy groszek i dusimy kolejne 15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy sos Worcester.Podajemy z kaszą gryczaną / ziemniakami.Smacznego!