ßßß
Składniki:3 porcjeBurgery:3 pełnoziarniste bułki do burgerów (z tego przepisu)300 g wołowiny½ białej cebuli1 łyżka sosu worcestershiresólpieprzDodatki:9-10 plastrów chorizo4-5 plasterków marynowanych papryczek jalapeno½ awokado6 trójkątnych plasterków półtwardego mieszanego sera owczego, koziego, krowiego3-4 liście sałaty rzymskiejsok z cytrynypieprzmusztardaketchupsos barbecueWykonanie:Burgery: Mięso mielimy w maszynce. Cebulę drobno siekamy. Do zmielonego mięsa dodajemy cebulę i sos worcestershire.Przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy dłonią i formujemy 3 kotlety, które smarujemy oliwą.Kotlety grillujemy lub smażymy na patelni z obu stron przez około 5 -7 minut.Dodatki: chorizo podsmażamy na suchej patelni, dopóki się nie przyrumieni, a tłuszcz nie wytopi. Awokado kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem.Bułkę podgrzewamy na grillu, patelni lub w piekarniku.Kładziemy na talerzu spód bułki, smarujemy ją sosem barbecue i musztardą. Kolejno kładziemy mięso, ser, sałatę lodową, papryczki jalapeno, awokado, chorizo, polewamy ketchupem i zamykamy drugą połową bułki.Podajemy od razu.Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ