Wykonanie

"Produkcja" mojego
meza. Na tacce bylo oczywiscie wiecej
zeberek, ale zbyt szybko z niej zniknely ;)Dal 4 osob:1
cebula2 lyzki
octu1/4 filizanki
soku z cytryny (filizanka=120ml)1 filizanka
kechupu1filizanka
sosu barbecue2 lyzki
sosu worcester1/2 lyzeczki
musztardy2 filizanki
wody1/2 lyzeczki
soli1kg
zeberek wieprzowychCebule posiekac i podsmazyc na
oleju. Patelnie zdjac z ognia i dodac wszystkie skladniki oprocz
zeberek. Wymieszac. Gotowac na malym ogniu przez 30 minut czesto mieszajac.
Zeberka umiesic w naczyniu do zapiekania, posmarowac przygotowanym sosem. Forme przykryc folia aluminiowa. Piec 1 godzine w tempertaurze 200°C, na 15 minut przed koncem piczenia folie aluminowa zdjac.