ßßß
"Produkcja" mojego meza. Na tacce bylo oczywiscie wiecej zeberek, ale zbyt szybko z niej zniknely ;)Dal 4 osob:1 cebula2 lyzki octu1/4 filizanki soku z cytryny (filizanka=120ml)1 filizanka kechupu1filizanka sosu barbecue2 lyzki sosu worcester1/2 lyzeczki musztardy2 filizanki wody1/2 lyzeczki soli1kg zeberek wieprzowychCebule posiekac i podsmazyc na oleju. Patelnie zdjac z ognia i dodac wszystkie skladniki oprocz zeberek. Wymieszac. Gotowac na malym ogniu przez 30 minut czesto mieszajac. Zeberka umiesic w naczyniu do zapiekania, posmarowac przygotowanym sosem. Forme przykryc folia aluminiowa. Piec 1 godzine w tempertaurze 200°C, na 15 minut przed koncem piczenia folie aluminowa zdjac.