Wykonanie
Dawno mnie tu nie było, a raczej byłam ale nie
pisałam. Czasem tak bywa, że tyle się dzieje, że doba jest za krótka by wszystko zrobić. U mnie tak własnie było.Ostatni miesiąc był w moim życiu miesiącem zmian. Teraz gdy wszystko się unormowało powracam z nowym przepisem na ciasto z
jabłkami i
budyniem. Pewnie wielu osobom to ciasto jest znane ale dla mnie to nowość, nigdy wcześniej takiego nie robiłam ani nie
jadłam. Przepis podejrzałam tu .

składniki na ciasto:3 szklanki
mąki pszennej2
jajka250 g
masła3/4 szklanki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
śmietany1
cukier waniliowyZ podanych składników zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika.składniki na masę budyniową:3 szklanki
mleka2 budynie
waniliowe z
cukremGotujemy
budyń.około 1 kg
jabłekJabłka obieramy i kroimy w półplasterki.Przygotowanie:Ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy je. Pierwszą część ciasta wykładamy do blaszki ( 24×32) wyłożonej papierem do pieczenia, na ciasto dajemy
jabłka i zalewamy gorącym
budyniem na to kładziemy drugą część ciasta. Wierzch nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45-50 minut. U mnie ciasto było gotowe po 37 minutach. Po wystudzeniu możemy posypać
cukrem pudrem.

Sprawdź te przepisy :
Jabłka,
cynamon i
bakalie, czyli Placek Włoski.Gryczane ciasto z
orzechami i
rodzynkami.Szarlotka domowa-sypana.
Czekoladowe ciasto z
gruszkami.