ßßß
Lekki, aromatyczny łosoś z wiosennym dipem szczypiorkowym w sam raz na piątkowy obiad.Składniki2 filety z łososia3 łyżki musztardy ziarnistej3 łyżki sosu teriyaki3 łyżki oliwa z oliweksoku z cytrynypieprz, sól do smakudip szczypiorkowy1 opakowanie serka ricotta3 łyżki jogurtu greckiego1 pęczek szczypiorkusok z cytrynybazylia, oregano, estragonpieprz, sól do smakuSposób przygotowaniaKrok 1Łososia marynujemy w : oliwa,musztarda, sos teryiaki, sok z cytryny, sól i pieprz. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Następnie pieczemy w naczyniu żaroodpornym 30 minut.Dip szczypiorkowyKrok 2Serek ricotta mieszamy z jogurtem, dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawy i sok z cytryny. Podajemy z pieczonym łososiem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyRyba przekładana warzywamiSpaghetti z makreląZapiekana pangaZupa z owocami morzaJem zdrowo: Dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach