ßßß Cookit - przepis na Łosoś z dipem szczypiorkowym

Łosoś z dipem szczypiorkowym

nazwa

Wykonanie

Lekki, aromatyczny łosoś z wiosennym dipem szczypiorkowym w sam raz na piątkowy obiad.
Składniki
2 filety z łososia
3 łyżki musztardy ziarnistej
3 łyżki sosu teriyaki
3 łyżki oliwa z oliwek
soku z cytryny
pieprz, sól do smaku
dip szczypiorkowy
1 opakowanie serka ricotta
3 łyżki jogurtu greckiego
1 pęczek szczypiorku
sok z cytryny
bazylia, oregano, estragon
pieprz, sól do smaku
Sposób przygotowania
Krok 1
Łososia marynujemy w : oliwa,musztarda, sos teryiaki, sok z cytryny, sól i pieprz. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Następnie pieczemy w naczyniu żaroodpornym 30 minut.
Dip szczypiorkowy
Krok 2
Serek ricotta mieszamy z jogurtem, dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawy i sok z cytryny. Podajemy z pieczonym łososiem.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)
Podobne wpisy
Ryba przekładana warzywami
Spaghetti z makrelą
Zapiekana panga
Zupa z owocami morza
Jem zdrowo: Dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/03/5406/losos-z-dipem-szczypiorkowym