ßßß
Wolne! W końcu mogę się z czystym sumieniem zająć gotowaniem - a naprawdę mi tego brakowało.Już od dawna zabierałam się za przyrządzenie łososia, ale skutecznie odstraszała mnie jego cena - do najtańszych ta ryba nie należy z pewnością... Ale, za to smak wynagradza wszystko. Naprawdę.Co prawda można z nim bardziej pokombinować, ale jako, że to moja pierwsza z łososiem przygoda, postanowiłam zacząć od bezpiecznej wersji - sól, pieprz, zioła. Sprawdziło się pysznie!Przepis- łosoś atlantycki (filet),- sól i pieprz,- oregano, tymianek, bazylia, czosnek granulowany,- oliwa z oliwek.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Rybę solimy, nacieramy odrobiną oliwy z oliwek i posypujemy ziołami oraz pieprzem. Rozprowadzamy je równomiernie po filecie. Wkładamy do formy żaroodpornej (albo jakiejś blaszki). Pieczemy przez około 20 minut. Zrobione! :)

Smacznego! :)