Wykonanie
Wolne! W końcu
mogę się z czystym sumieniem zająć gotowaniem - a naprawdę mi tego brakowało.Już od dawna zabierałam się za przyrządzenie
łososia, ale skutecznie odstraszała mnie jego cena - do najtańszych ta
ryba nie należy z pewnością... Ale, za to smak wynagradza wszystko. Naprawdę.Co prawda można z nim bardziej pokombinować, ale jako, że to moja pierwsza z
łososiem przygoda, postanowiłam zacząć od bezpiecznej wersji -
sól,
pieprz,
zioła. Sprawdziło się pysznie!Przepis-
łosoś atlantycki (filet),-
sól i
pieprz,-
oregano,
tymianek,
bazylia,
czosnek granulowany,-
oliwa z oliwek.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Rybę solimy, nacieramy odrobiną
oliwy z oliwek i posypujemy
ziołami oraz
pieprzem. Rozprowadzamy je równomiernie po filecie. Wkładamy do formy żaroodpornej (albo jakiejś blaszki). Pieczemy przez około 20 minut. Zrobione! :)
Smacznego! :)