Wykonanie
            
Dziś prosta marynata do drobiu inspirowana kuchnią włoską. Tak przygotowanego 
kurczaka czy 
indyka możemy upiec, usmażyć lub najlepiej położyć na grillu. Podawać z dowolną 
sałatką. Smacznego:) na podwójną 
pierś kurczaka:5 łyżek 
oliwy,3 łyżki 
soku z cytryny,3/4 łyżeczki granulowanego 
czosnku,łyżeczka 
bazylii,3/4 łyżeczki 
oregano,1/2 łyżeczki 
tymianku,1/2 łyżeczki 
rozmarynu,szczypta 
soli i 
pieprzuPołączyć wszystkie składniki marynaty (warto spróbować smak) i dokładnie zalać nią ponacinane 
mięso. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Podczas pieczenia, smażenia lub grillowania polewać 
kurczaka pozostałą marynatą.