ßßß
Cookit - przepis na Pikantny gulasz wieprzowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pikantny gulasz wieprzowy
Składniki
Wieprzowina
Pieczarki
Papryka czerwona
Pomidor
Czosnek askaloński
Koncentrat pomidorowy
Mąka pszenna
Olej
Pieprz
Kolendra
Sól morska
Liść laurowy
Ziele angielskie
Czosnek
Lubczyk
Kminek
Tymianek
Kasza
Wykonanie
Na 4 porcje:500 g
mięsa wieprzowego
250 g
pieczarek
1
papryka czerwona
1 duży
pomidor
1 papryczka
piri
piri
(może być ze słoika)5
szalotek
200 ml rosołu2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
2 łyżki
maki pszennej
1 łyżka
oleju
pieprz
z
kolendrą
sól morska
3
listki laurowe
3 ziarna
ziela angielskiego
czosnek
niedźwiedzi
lubczyk
cząber
kmin
rzymski
tymianek
Mięso
myjemy, osuszamy, usuwamy nadmiar tłuszczu i kroimy na nieduże kawałki.
Szalotki
obieramy i kroimy w cienkie krążki.
Pieczarki
oraz
papryki
myjemy i drobno siekamy.
Pomidora
parzymy, obieramy ze skóry i siekamy.
Mięso
oprószamy
solą
,
mąką
i podsmażamy na łyżce
oleju
, tak aby z każdej strony zrobiło się jasne. Zdejmujemy z rondla. Na tłuszczu z obsmażania
mięsa
podsmażamy
pieczarki
(również soląc) - od czasu do czasu mieszamy. Gdy
woda
z
pieczarek
odparuje dodajemy posiekane
szalotki
i smażymy do zeszklenia się
cebuli
. Następnie dodajemy
papryki
i
pomidora
, chwilę razem dusimy. Na końcu dodajemy obsmażone wcześniej
mięso
, rosół i
koncentrat pomidorowy
. Doprawiamy
ziołami
, mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 40 minut.Podajemy z
kaszami
.SMACZNEGO :-)
Źródło:
http://peggiwkuchni.blogspot.com/2015/12/pikantny-gulasz-wieprzowy.html
Przepisy powiązane
Bogracz
Bogracz
Bogracz
Bogracz
Bogracz
Składniki powiązane (0)