Wykonanie
            Tarta brzoskwiniowa lub nektarynkowa posiada same zalety.Robi się ją szybko,smakuje pysznie i pięknie wygląda.

SKŁADNIKI :Ciasto kruche :200 g 
mąki pszennej100 g 
masła2 
żółtka2 łyżki 
śmietany70 g 
cukru pudruszczypta 
proszku do pieczeniaMasa brzoskwiniowa :200 ml 
mleka1 
jajko3 łyżki 
cukru2 łyżki 
mąki pszennej1 
cukier waniliowy300 g 
brzoskwiń ( u mnie 
nektarynki )
cukier puder do posypania ciastaSkładniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę.Ciasto zawijamy w folię i odkładamy do lodówki.
Brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki,mielimy blenderem,dodajemy 
mleko,
jajko,
cukier i 
mąkę,dokładnie mieszamy.Ciasto rozwałkowujemy,podsypując mąk, na grubośc około 4-5 mm.Wykładamy nim formę do tarty(wcześniej naoliwioną),ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w temperaturze 170 *C,około 20 minut.Na tak podpieczony spód wylewamy masę 
brzoskwiniową,układamy kilka pokrojonych 
brzoskwiń w plastry i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150-160 *C,na 25-30 minut.Gotową,ostudzoną tartę posypujemy 
cukrem pudrem i dekorujemy pozostałymi 
owocami.Bardzo pyszne ciasto gotowe,polecam :)