Wykonanie
Pierś kurczaka z nutą słodkości a to dzięki marynacie z green tea słodzonej, ekstraktem liści
stewii. Podane z
pure z dyni i
sałatką. Myślę że do tak pysznego dania nie trzeba nikogo zachęcać.

SKŁADNIKI :2
piersi z kurczaka2 ząbki
czosnku, przeciśnięte przez praskę
tymianeksól,
pieprz2 łyżki
oliwypapryka ostra w proszku
napój green tea
cytrynowyPiersi z kurczaka kroimy wzdłuż, przyprawiamy, nacieramy zmiażdżonym
czosnkiem i zalewamy nestea green tea.
Mięso pozostawiamy na kilka godzin w chłodnym miejscu. Piersi odcedzamy, polewamy
oliwą i grillujemy po kilka minut z każdej strony.PUREE
DYNIOWE :1/2 kg dyni bez pestekszczypta
soliDynię kroimy na kawałki, zalewamy szklanką
wody i gotujemy do miękkości. Ugotowaną
dynię przekładamy do naczynia blendera i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy szczyptą
soli do smaku.
SAŁATKA :garść
miksu sałatowoce granatu,
borówkikiełki z
rzodkiewkiNa talerzu kładziemy łyżkę
pure z dyni, pokrojone
piersi z kurczaka i
sałatkę. Posypujemy
owocami oraz skrapiamy odrobiną
oliwy.Pyszne i zdrowe danie gotowe, polecam.
