ßßß
1 duża podwójna pierś z kurczaka1 średnia cukinia1 cebula1 czerwona papryka2 garście pomidorków koktajlowych1/2 główki czosnkuoliwa z oliweksólpieprzzioła prowansalskie3 łyżki posiekanej bazyliiPRZYGOTOWANIEPiersi rozcinamy,przekrawamy w poprzek na dwa cieńsze kotlety. Doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w dość dużą kostkę, cukinię w talarki.Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki kurczaka i pokrojone warzywa. Dorzucamy pomidorki koktajlowe i całe ząbki czosnku, doprawiamy całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem) na około 45 minut. Gotowe porcje posypujemy bazylią.Podajemy np. z pieczonymi ziemniakamiSmacznego :)