Wykonanie
            Pyszna wiosenna zupa!Idealna ze 
śmietaną, chrupiącymi ziołowymi grzankami lub z 
boczkiem :)Uwierzcie, że smakuje lepiej niż wygląda ;)Co trzeba?2 opakowania mrożonego 
groszku ( u mnie 2x 400g)1 
cebula1 
marchewkaKawałek 
selera, 
pietruszki i 
pora3 duże 
ziemniaki1 litr 
bulionu3 ząbki 
czosnku2 łyżki 
oleju albo 
oliwy z oliweksól, 
pieprz, starta 
gałka muszkatołowaCo i jak?Drobno pokrojoną 
cebulę i przeciśnięty przez praskę 
czosnek podsmażyć na tłuszczu.W garnku zagotować 
bulion. Dodać podsmażoną 
cebulę, 
czosnek, pokrojone warzywa (
marchewkę, 
por, 
seler, 
pietruszkę). Gotować 10 minut, 
potem dorzucić obrane i pokrojone w kostkę 
ziemniaki, po 15 minutach dodać 
groszek. Całość gotować aż 
groszek zmięknie. Zupkę zmiksować blenderem, doprawić 
solą, 
pieprzem i odrobiną 
gałki muszkatołowej.Smacznego!
