Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Paszteciki ze
schabu ...
Bułki śniadaniowe ze ... »Nie ma to jak pyszna zupa z czerwonych
buraczków z warzywami na
cielęcinie . Uwielbiam zupy gorące, letnich nie lubię.Składniki:mostek cielęcy 400-500 g
seler 100 g
por 100 g
pietruszka 100 g
marchew 3 szt
ziemniaki 5 szt
buraczki 300 g starte na wiórka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz biały do smaku
czosnek 3 ząbki z mielonyWykonanie:Do garnka wlewamy
wodę zimną, mostek obmywamy i odcinamy błonki i wszystko co nam nie pasuję, wkładamy do garnka z
wodą. Dodajemy warzywa (
seler,
por,
marchew,
pietruszkę,
ziemniaki pokrojone w kostkę ). Gotujemy na małym ogniu, aż zmięknie
mięsko. Doprawiamy
solą,
pieprzem i
czosnkiem zmielonym. Na końcu dodajemy starte
buraczki. Jeśli zbiera się szum to go zbieramy. Gotujemy koło 20 minut po dodaniu
buraczków. Zupa gotowa. Podajemy z pasztecikami .Ps. Jeśli brakuje wam nadal wyrazistości, dodajcie odrobinę kwasku
cytrynowego lub
octu .



środa, 18 listopada 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter