Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Murzynek na cukrze trzcinowymPizza z
grzybami leśnymi »KalafiorowaWiadomo , że
kalafior jest pyszny najlepszy jest świeży , jednak kiedy nie ma możliwości na świeży możemy go zastąpić mrożonym czyli różyczkami
kalafiora . Tak oto zrobiłam i powstała pyszna kalafiorowa zupa.Składniki :5
ziemniakówmarchewki 3 szt
seler 100 gram
por 100 gram
pietruszka 100 gramskrzydełka 6 szt
koperek świeży lub mrożony
kalafior różyczki IGLOTEX 1 woreczekDodatkowo:
śmietana 30 % 150 ml
sól i
pieprz biały mielony do smaku
Ziemniaki myjemy i kroimy w kosteczkę .
Pietruszkę kroimy w paski
Seler kroimy w paseczki lub kostkę
Marchew trzemy na tarce.Warzywa przygotowane wkładamy do garnka i zalewamy
wodą.Dodajemy umyte skrzydełka z
kurczaka i gotujemy , aż warzywa powstanie
wywar rosołowy.Dodajemy różyczki
kalafiora mrożonego i 15 minut powinien być ugotowany.Dodajemy
sól pieprz do smaku i
koperek .Wlewamy
śmietanę , wystarczy zamieszać i gotowa zupka .


środa, 29 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter