Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Schab nadziewany
żurawiną i ...Przepyszny kawowiec : »Jakiś czas temu dostałam od Przyjaciele
Kawy coś co każdy powinien
mieć w domu , mianowicie
KAWA ZIARNISTA CAFE LIEGEOIS „MAGNIFICO“Postanowiłam zrobić ciasto z dodatkiem
kawy . Już dawno nie robiłam , więc w sam raz
kawa arabska idealnie pasuję . Ten aromat i smak będzie wspaniale się komponował .
Biszkopt :- 4
jajka- 3 czubate łyżki
mąki tortowej- 1 szklanka
cukru pudru- 2 łyżeczki
proszku do pieczeniaMasa
śmietanowo -kawowa:- 800 ml
śmietany 30 %-
żelatyna na 1 litr- 2 łyżki
cukru- 2 łyżki świeżo mielonej
kawy ziarnistej cafe liegeois magnifico- 100 łyżki gorącej
wodyPoncz:15 łyżek zaparzonej
kawy ziarnistej ( zmieliłam ją ) cafe liegeois magnifico posłodzonejDodatkowo:- 200 gram orzeszków
Pini- 5 łyżek rozpuszczonego
miodu mioduWykonanie:Zmiksowałam
jaja z
cukrem na puch.Dodałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia, wcześniej przesiałam .Wymieszałam składniki .Formę prostokątną wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam ciasto .Piekłam 25 minut w 170 stopniach .Ostudzony
biszkopt nasączyłam ponczem z
kawyMasa
śmietanowo -kawowa:Zmiksowałam
śmietanę z dwiema łyżkami
cukru.Rozpuściłam
żelatynę w 100 ml
wody ( wrzątku ) .Zaparzyłam zmieloną
kawę w 100 ml
wody i przelałam napar do
żelatyny . Wymieszałam.Do ostudzonej
żelatyny z
kawą przełożyłam
śmietanę 4 łyżki i wymieszałam .Teraz przełożyłam wszystko do
śmietany wymieszałam i przełożyłam na
biszkopt .Do rozpuszczonego
miodu dodałam
orzechy Pini i nakładałam łyżeczką na
śmietanę i do lodówki do zastygnięcia.Zrobiłam degustację , zmieliłam
kawę i zaparzyłam , poczęstowałam znajomych. Uwielbiam
kawę z mlekiem więc i tym razem musiałam dolać.Smak na plusZapach i aromat plusPolecam serdecznie
kawę można zakupić w sklepie Przyjaciele
Kawy

Parę słów...................." Dla prawdziwych smakoszy
kawy! W tej mieszance harmonijnie współgrają ziarna aż z 7 różnych
krajów: Etiopii, Kenii, Meksyku, Kostaryki, Kamerunu, Togo i
Brazylii (80 % arabica i 20 % robusta). Prawidłowo zaparzona
kawa jest wyjątkowo gęsta. Kawosze zakochają się w jej słodkawym smaku i naturalnie długo utrzymującym się posmaku
czekolady!"Zaprosiłam znajomych na degustację tej aromatycznej
kawy . Ciasto smakowało wybornie .Zrobiłam również
kawkę i to dopiero była niespodzianka. Znajomi zachwycali się aromatem i smakiem :)Dlatego polecam wam .Jeśli chcecie posmakować i przekonać się samemu jak naprawdę jest to zapraszam do sklepu Przyjaciele
Kawy
niedziela, 25 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter