ßßß
Cookit - przepis na pstrąg z warzywami w piwie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
pstrąg z warzywami w piwie
Składniki
Pstrąg
Sok z cytryny
Tymianek
Bazylia
Marchew
Oliwa z oliwek
Czosnek askaloński
Czosnek
Groszek zielony mrożony
Piwo
Chleb
Miód
Mąka
Pieprz
Wykonanie
Przygotowanie oryginalnej potrawy z
pstrąga
z
piwem
chlebowe
-
miodowe
Książęce może być nie lada wyzwaniem. Wszystkie trudy wynagrodzi widok gości z apetytem zajadających
pstrąga
. Danie jest pyszne dietetyczne poezja smaku.Przepis bierze udział w konkursie
piwa
chlebowe
-
miodowe
Książęce.
Składniki.1
pstrąg
sok z cytryny
świeży
tymianek
i
bazylia
1
marchewka
2 łyżki
oliwy
2 łyżki małsa2
szalotki
3 ząbki
czosnku
.
groszek zielony mrożony
500ml
piwa
chlebowe
miodowe
Książęce2 łyżki
mąki
pełnoziarnistejsol i
pieprz
do smaku
Wykonanie
Pstrąga
dokładnie oczyszczam płucze.
Tuszkę
nacieram
sola
, skrapiam
sokiem z cytryny
,obkładam świeżym
tymiankiem
.
Szalotki
,
czosnek
obieramy następnie siekamy.
marchewkę
obieram kroję w krążki. W naczyniu żaroodpornym rozgrzewamy
oliwę
,szklimy
szalotkę
,
czosnek
,
marchewkę
,
zielony groszek
Smażymy 3 minuty, zalewamy 200 ml
piwa
.
Pstrąga
układamy na warzywach i pieczemy około 25 minut w temp 230stopni. Co jakiś czas polewamy resztą
piwa
. Powstały podczas pieczenia sos , przelewamy do rondla i gotujemy 5 minut. Robimy zasmażkę z
masła
i
mąki
. Doprawiamy do smaku
solą
i
pieprzem
.
Pstrąga
podajemy na warzywach.
Źródło:
http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2014/12/pstrag-z-warzywami-w-piwie.html
Przepisy powiązane
Lodowa z marchewką i czosnkiem
Indyk w piwie i szałwii
Boczniaki z grilla - rarytas dla smakoszy
Młode marchewki pieczone z miodem, tymiankiem i czosnkiem
Pieczona feta z salsą truskawkową i grillowanym czosnkiem niedźwiedzim
Składniki powiązane (0)