8 lipca 2014Składniki:1/3 główki sałaty lodowej2 młodemarchewki2 ząbki czosnku1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka oliwy z oliwekpieprz świeżo mielonysól świeżo mielonaPrzygotowanie:Warzywa obrać , umyć , osuszyć na ręczniku papierowym.Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach , czosnek przepuścić przez praskę.Warzywa umieścić w salaterce , oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryną i oliwą z oliwek.Całość dokładnie wymieszać.SmacznegoPost navigation← Kotlety z sezonowych warzyw , smaczne i zdrowe. Do pieczywa , kaszy czy polane sosem. Dla mnie idealne z chrupiącą sałatką :)Aromatyczny gęsty krem z pachnących , sezonowych kurek oraz młodych warzyw. Jego wspaniały zapach wyłania się już podczas smażenia grzybów , a w ustach zostawia wspaniały smak. →