Wykonanie
Przepis na chrupiącą, wiosenną surówkę z
młodej kapusty z
marchewką i
koperkiem. Idealna do obiadu, do grilla, na piknik, lub jako przekąska.Autor: Justyna(0 oceny)| |




Surówka z
młodej kapusty. Chrupiąca, lekka i wiosenna.Składniki na surówkę:pół główki średniej wielkości
kapusty1
marchewka2 ząbki
czosnku młodego4 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżki
soku z cytrynygarść posiekanego
koperkusól,
pieprzPrzygotowanie surówki:
Kapustę kroimy w drobną kostkę, lub paski.
Marchewkę ścieramy na dużych oczkach,
koperek kroimy drobno. Łączymy ze sobą w misce.
Oliwę, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
sok z cytryny,
pieprz i
sól mieszamy ze sobą w miseczce, polewamy
kapustę z
marchewką i
koperkiem. Mieszamy dokładnie.0Kategorie: