Wykonanie
Kuchnia włoska to prostota, bogactwo różnorodnych, produktów i składników, które pozwalają na dużą kreatywność i innowacyjność. Do przygotowania dania wykorzystałam zdrowe składniki, które wzajemnie się uzupełniają czyniąc danie wyjątkowym,Zachwyci nie tylko miłośników
makaronów, jedynym minusem jest to, że znika szybko z talerzy.Czas przygotowania 60 minutPrzepis pochodzi ze strony Max kuchnie.

Składnikipulpety drobiowe· 500g
mięsa mielonego z
indyka· 1 łyżeczka
musztardy·
Natka pietruszki·
jajko·
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Sos grzybowy· 2
cebulki szalotki· 5 dag
suszonych grzybów prawdziwków· ½ kostki
bulionu grzybowego·
Sól do smaku·
Pieprz do smaku·
Ziele angielskie·
Liście lauroweolej rzepakowy· 40g
sera parmezan· 500g
makaronu ze
szpinakiem pappardelle·
Rukola .·
Oliwa z oliwek
Wykonanie .Do miski wkładamy
mięso mielone, ,świeżą posiekaną
natkę pietruszki, łyżkę
musztardy,
jajko doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę.Robimy nie duże kulki. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy
olej następnie kładziemy pulpety i obsmażamy z każdej strony. Przesmażone pulpety wykładamy na talerz.Na
oleju na którym smażyliśmy pulpety szklimy pokrojoną
szalotkę.
Grzyby drobno kroimy następnie moczymy około 30 minut osączamy dodajemy do
szalotki chwilę smażymy, następnie dodajemy szklankę
wody,
ziele angielskie,
listek laurowy,
bulion grzybowy doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Do sosu wkładamy pulpety gotujemy około 50minutGotujemy
makaron według przepisu na opakowaniu al denteOdcedzamy
makaron, ponownie przekładamy do garnka, doprawiamy odrobiną
oliwy z oliwek. Do
makaronu dodajemy około 40 g
startego sera, mieszamy.Porcje
makaronu wykładamy na talerze, na jedną porcję
makaronunakładamy około 1-2 pulpetów. Całość polewamy sosem i przystrajamy
rukolą i
bazylią.