Wykonanie
Życzę Ci przyjaciela z którym będziesz mógł się dzielićswoimi myślami i uczuciami,doświadczeniami i przeżyciami.Życzę Ci przyjaciela, z którym będziesz się czułdobrze jak w domu, z bliskości któregobędziesz mógł odkrywać swoje prawdziwe ja i będziesz odczuwał wdzięcznośćza dar Twojego życia i za dar przyjaźniAnselm Grun .

Jakże prawdziwe słowa tylko zbyt często o nich zapominamy.Czasami poświęcamy przyjaźń, znajomość dla celów które są nie ważne. Czasami wypowiadamy słowa,które nigdy nie powinny być wypowiedziane,one zapadają długo w naszej pamięci.Cofnąć się ich nie da. Pamiętacie o tym!!!Cieszcie się życiem,ono zbyt szybko przemija.A dlaczego tak piszę, Kiedyś sama popełniłam błąd,duma nie pozwoliła na przyznanie się do błędu,a w weekend sama zawiodłam się na osobie którą uważałam za swojego przyjaciela.Co prawda padło słowo przepraszam,ale nadal boli.Pamiętacie o tym,zastanówcie się dwa
razy zanim coś powiecie,bądż napiszecie.Pamiętacie o słowie przepraszam korzystacie z niego.
Sałatka dedykuje dla przyjaciół prawdziwych i tych mniej z nadzieją ze kiedyś będą tymi prawdziwymi.Składniki na dwie porcje2 piersi z
kaczkirukolapomarańczagranatSkładniki marynaty3 łyżki
miodu2 łyżki
oliwy2 łyżki
musztardy1
cytryna1/2 rosołku drobiowego6 łyżek
soku ananasowego6 łyżek
ketchupu łagodnegoszczypta
chilli Kamis .Dress ing z
miodem i korzeniami50 ml
miodu2
gożdzikikora
cynamonukardamon1/4 łyżeczki
kolendry50 ml soku z
pomarańczy50 ml
oleju rzepakowegosól,
pieprz10 g
masławykonanieWycisnąć
sok z cytryny wlać do miseczki, dodać pozostałe składniki wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Do tak przygotowanej marynaty władamy pierś/kaczki/zostawiamy na dwie godziny w chłodnym miejscu.Na rozgrzaną patelnię kładziemy piersi smażymy z każdej strony 2-3 minuty. Przekładamy do naczynia, które wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 10-20 minut.
Pomarańczę obieramy ze skórki,filetujemy.
Owoc granatu kroimy na pół łuskamy
owoce.Dressing z
miodem i korzeniami
Miód i
maslo dodać
przyprawy, przełożyć do garnka,dodać korzenie i zagotować odstawić do wystygnięcia dodać
olej rzepakowy, sok z
pomarańczy doprawić do smaku
solą i
pieprzem. .wymieszać przecedzić polać
sałatkęCałość delikatnie spryskujemy dressingiem.