ßßß Cookit - przepis na zupa Strogonow

zupa Strogonow

nazwa

Wykonanie

Bardzo lubię zupę Strogonow przygotowuję ją na wiele sposobów tylko nie do końca można ją nazwać Strogonow może być zupą a la Strogonow.
Składniki
2kg polędwicy wołowej lub innej wołowiny bez kości
1kg cebule
2kg pieczarek
½ kg ogórków kiszonych
1kg papryki czerwonej lub kolorowej
Kość wołowa na wywar
olej rzepakowy tłoczony na zimno
Sól
pieprz
chilli
papryka słodka i ostra
liście laurowe
ziele angielskie
czosnek
przyprawa do wołowiny
Wykonanie
Do dużego garnka włożyć kość zalać wodą zagotować zmniejszyć ogień gotować na małym ogniu.
Polędwicę pokroić w paski posypać przyprawą do wołowiny, czarnym pieprzem odstawić na 3 godz. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy z ząbkami czosnku. Pokrojone mięso podsmażyć na oleju rzepakowym. Podsmażone mięso dodać do garnka.
Cebulę obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć dodać do wywaru i mięsa. Pieczarki pokroić podsmażyć bez tłuszczu aż puszczą sok, przełożyć do garnka.
Paprykę pokroić w paseczki włożyć do pozostałych składników, ogórki pokroić w plasterki dodać pod koniec gotowania.
Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe, ziele angielskiepy pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką. sól( ja nie dodaję ) dolać wody gorącej i gotować na bardzo wolnym ogniu aż wołowina będzie miękka.
Smacznego :)
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/03/zupa-strogonow_21.html