ßßß
Cookit - przepis na Moja ulubiona zupa Strogonow
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Moja ulubiona zupa Strogonow
Składniki
Polędwica wołowa
Wołowina bez kości
Cebula
Pieczarki
Ogórek kiszony
Papryka czerwona
Wywar
Olej rzepakowy tłoczony na zimno
Wino czerwone wytrawne
Sól
Pieprz
Chili
Papryka słodka
Liść laurowy
Ziele angielskie
Czosnek
Przyprawy
Wołowina
Przyprawa do zup
Wykonanie
Składniki:3 kg
polędwicy wołowej
lub innej
wołowiny bez kości
1kg
cebule
2kg
pieczarek
½ kg
ogórków kiszonych
1kg
papryki czerwonej
lub kolorowejKość wołowa na
wywar
olej rzepakowy tłoczony na zimno
1 szklana
wina czerwonego wytrawnego
Sól
pieprz
chilli
papryka słodka
i ostra
liście laurowe
ziele angielskie
czosnek
przyprawa
do
wołowiny
fit up
przyprawa do zup
WykonanieDo dużego garnka włożyć kość zalać
wodą
zagotować zmniejszyć ogień gotować na małym ogniu.
Polędwicę
pokroić w paski posypać
przyprawą
do
wołowiny
,
czarnym pieprzem
odstawić na 3 godz. Na patelni rozgrzać
olej rzepakowy
z ząbkami
czosnku
. Pokrojone
mięso
podsmażyć na
oleju rzepakowym
. Podsmażone
mięso
dodać do garnka.
Cebulę
obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć dodać do
wywaru
i
mięsa
.
Pieczarki
pokroić podsmażyć bez tłuszczu aż puszczą sok, przełożyć do garnka.
Paprykę
pokroić w paseczki włożyć do pozostałych składników,
ogórki
pokroić w plasterki dodać pod koniec gotowania.Dodać
przyprawy
do smaku:
liście laurowe
,
ziele angielskie
,
przyprawę
fit up do zupy
pieprz
,
chilli
paprykę ostrą
i słodką.
sól
( ja nie dodaję ) dolać
wody
gorącej i gotować na bardzo wolnym ogniu aż
wołowina
będzie miękka.Smacznego :)
Źródło:
http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2011/12/moja-ulubiona-zupa-strogow.html
Przepisy powiązane
zupa Strogonow
Gulasz na bogato
Zupa gulaszowa
ZUPA GULASZOWA.
Roladki wołowe
Składniki powiązane (0)