ßßß Cookit - przepis na Moja ulubiona zupa Strogonow

Moja ulubiona zupa Strogonow

nazwa

Wykonanie

Składniki:
3 kg polędwicy wołowej lub innej wołowiny bez kości
1kg cebule
2kg pieczarek
½ kg ogórków kiszonych
1kg papryki czerwonej lub kolorowej
Kość wołowa na wywar
olej rzepakowy tłoczony na zimno
1 szklana wina czerwonego wytrawnego
Sól
pieprz
chilli
papryka słodka i ostra
liście laurowe
ziele angielskie
czosnek
przyprawa do wołowiny
fit up przyprawa do zup
Wykonanie
Do dużego garnka włożyć kość zalać wodą zagotować zmniejszyć ogień gotować na małym ogniu.
Polędwicę pokroić w paski posypać przyprawą do wołowiny, czarnym pieprzem odstawić na 3 godz. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy z ząbkami czosnku. Pokrojone mięso podsmażyć na oleju rzepakowym. Podsmażone mięso dodać do garnka.
Cebulę obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć dodać do wywaru i mięsa. Pieczarki pokroić podsmażyć bez tłuszczu aż puszczą sok, przełożyć do garnka.
Paprykę pokroić w paseczki włożyć do pozostałych składników, ogórki pokroić w plasterki dodać pod koniec gotowania.
Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe, ziele angielskie,przyprawę fit up do zupy pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką. sól( ja nie dodaję ) dolać wody gorącej i gotować na bardzo wolnym ogniu aż wołowina będzie miękka.
Smacznego :)
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2011/12/moja-ulubiona-zupa-strogow.html