Wykonanie
4 kwietnia 2014

Skladniki:Na 6 naleśników:Ciasto:2
jajka1 szklanka
mleka2 łyżki soku z
buraków1/2 szklanki
mąki pszennejszczypta
soli i
pieprzuMus:1/2
brokuła2 łyżki kwaśnej
śmietany 18%1 łyżeczka
czosnku granulowanego1/2 łyżeczki:
chili ,
soli ,
pieprzu
Przygotowanie:Składniki na ciasto miksujemy razem bądź łączymy mieszając energicznie trzepaczką do
jajek.. Patelnię rozgrzewamy smażymy cienkie placki.Mus:
Brokuła dzielimy ma różyczki gotujemy do miękkości ok 7-8 min. Odcedzamy , dodajemy
śmietanę oraz
przyprawy. Miksujemy blenderem na krem.Na każdego naleśnika nakładamy 1-2 łyżki musu , rozsmarowujemy go na połowie naleśnika. Zwijamy najpierw boki do środka a następnie w rulon.SmacznegoPost navigation← Delikatne , smaczne naleśniki z
białym serem i
szczypiorkiem oczywiście doprawione szczyptą
chili . Zapraszam :)Pieczone
bataty ,czyli słodkie czerwone
ziemniaki które coraz częściej pojawiają się w sklepach . O wiele bardziej syta wersja niż nasze polskie tradycyjne. Do
schabowego raczej by się nie nadawały ale polecam do pieczonego
łososia i
twarożku ze
szczypiorkiem.Zapraszam , jak na piątek idealne danie :) →