Wykonanie
Jeżeli lubicie
rybę i
czosnek to ten obiad jest dla Was. Szczerze mówiąc nawet nie przypuszczałam, że będzie tak pysznie. Niestety nie miałam
dorsza - w którym jestem zakochana. Pozostały mi
filety rybne Tilapii i Limandy. Zdecydowanie lepsza Limanda do tego przepisu.

Składniki:5
filetów rybnych (500 - 600 g)
sól,
pieprzNa ciasto:1
jajko2 ząbki
czosnku1/2 szkl.
mleka1/2 szkl.
mąki pszennejszczypta
soli,
imbiru w proszku i
chilliRozmrożone
filety rybne opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, przyprawić
solą i
pieprzem. W miseczce bądź innym naczyniu rozmieszać rózgą
jajko z
mąką i
mlekiem, dodać
przyprawy i zmiażdżony
czosnek.Wymieszać do jednolitego połączenia. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe.Na patelni rozgrzać 4 łyżki
oleju. Moczyć
rybę w cieście z obu stron i wykładać na gorący tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor.