Wykonanie
Brokuł to warzywo bogate w witaminy i łatwe w przygotowaniu. Stanowi idealny dodatek do wielu potraw lecz nie tym razem - tym razem to
brokuł jest numerem 1.Aby przygotować ok 10 kotlecików potrzebujemy :300 gr
brokuła ( 500gr - trzon)2
jajka100 gr
mąki pszennejsól,
pieprzPrzygotowanie :Różyczki
brokuła ( bez trzonu ) wrzucam do gotującej się osolonej
wody na max. 10 minut. Cedzę i hartuję po zimną
wodą i drobno szatkuję. Do misy z poszatkowanym
brokułem dodaję 2
jajka, 100 gr
mąki oraz doprawiam
solą i
pieprzem. (opcjonalnie jeśli masa jest zbyt mokra dodaję łyżkę
bułki tartej). Smażę formując nieduże kotleciki na dobrze rozgrzanej patelni z
oliwą do uzyskania złocistego koloru. Polecam bo smakuje znakomicie.