Wykonanie
4 kwietnia 2014

Składniki:Ciasto naleśnikowe:2
jajka250 ml.
jogurtu naturalnego200 ml
wody gazowanej1 szklanka
mąki1 łyżeczka
oleju1/2 łyżeczki
cukruszczypta
soli i
pieprzuNadzienie:250 g.
chudego sera białego1 pęczek
szczypiorku3 łyżki
śmietany 18%1/2 łyżeczki :
soli ,
pieprzu,
chili
Przygotowanie:Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować razem bądź połączyć przy pomocy trzepaczki.Rozgrzać patelnie ,smażyć cienkie placki z obu stron po parę sekund.
Szczypiorem posiekać drobno.
Ser rozgnieść widelcem ze
śmietaną ,
szczypiorkiem oraz
przyprawami.Na każdy naleśnik nakładać czubatą łyżkę nadzienia , rozsmarować po całości.Każdego naleśnika zwinąć. najpierw jedne ścianki do środka a następnie w rulon. Gotowe.SmacznegoPost navigation← Grzanki z
serem i
szynką jak dla mnie to idealna propozycja
śniadaniowa gdy mamy chwilkę czasu i nigdzie się nie śpieszymy.. Zapraszam :)Kolorowe naleśniki z lekko wyczuwalnym smakiem
buraka oraz pysznym , wyrazistym w smaku musem
brokułowym ze
śmietaną. Zachęcają do zjedzenia już samym wydlądem :) →