Wykonanie


Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego,350g
pieczarek,1
cebula,500g
mięsa mielonego,puszka
czerwonej fasoli - po odsączeniu 240g,200g
startego sera żółtego,
olej,3 czubate łyżki
majonezu,3 łyżki
śmietany 18%,1 łyżka
ketchupu pikantnego,5 niedużych ząbków
czosnku,
sól,
pieprz,
majeranek, czerowna
słodka papryka,
jajko.Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w plasterki,
cebulę pokroić w paseczki - podsmażyć razem w bardzo małej ilości tłuszczu. Podczas smażenia posolić i popieprzyć. Smażyć do całkowitego odparowania
wody.
Mięso mielone również podsmażyć w bardzo małej ilości tłuszczu. Przyprawić do smaku
solą,
pieprzem, czerwoną
słodką papryką i
majerankiem lub innymi ulubionymi
przyprawami. Podsmażone
pieczarki z
cebulą wymieszać w misce czy też innym naczyniu razem z
mięsem mielonym i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyłożyć na
ciasto francuskie, wzdłuż na środku. Na
mięso wyłożyć odsączoną i przepłukaną zimną
wodą fasolkę i posypać
serem żółtym. Boki
ciasta francuskiego ponacinać i na zmianę przeplatać. Posmarować roztrzepanym
jajkiem oraz posypać
majerankiem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C i piec ok.30minut. Przygotować
sos majonezowo czosnkowy: wymieszać
śmietanę,
majonez,
ketchup z wyciśniętymi ząbkami
czosnku.



Smacznego!!!