ßßß Cookit - przepis na Mięso mielone w cieście francuskim

Mięso mielone w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
350g pieczarek,
1 cebula,
500g mięsa mielonego,
puszka czerwonej fasoli - po odsączeniu 240g,
200g startego sera żółtego,
olej,
3 czubate łyżki majonezu,
3 łyżki śmietany 18%,
1 łyżka ketchupu pikantnego,
5 niedużych ząbków czosnku,
sól, pieprz, majeranek, czerowna słodka papryka,
jajko.
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w paseczki - podsmażyć razem w bardzo małej ilości tłuszczu. Podczas smażenia posolić i popieprzyć. Smażyć do całkowitego odparowania wody.
Mięso mielone również podsmażyć w bardzo małej ilości tłuszczu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką i majerankiem lub innymi ulubionymi przyprawami. Podsmażone pieczarki z cebulą wymieszać w misce czy też innym naczyniu razem z mięsem mielonym i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyłożyć na ciasto francuskie, wzdłuż na środku. Na mięso wyłożyć odsączoną i przepłukaną zimną wodą fasolkę i posypać serem żółtym. Boki ciasta francuskiego ponacinać i na zmianę przeplatać. Posmarować roztrzepanym jajkiem oraz posypać majerankiem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C i piec ok.30minut. Przygotować sos majonezowo czosnkowy: wymieszać śmietanę, majonez, ketchup z wyciśniętymi ząbkami czosnku.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/10/mieso-mielone-w-ciescie-francuskim.html