ßßß Cookit - przepis na Mięso mielone z pieczarkami w warkoczu francuskim

Mięso mielone z pieczarkami w warkoczu francuskim

nazwa

Wykonanie

Składniki:
500 g mięsa mielonego
250 g pieczarek
1 większa cebula
sól
pieprz
płat ciasta francuskiego
jajko
2 łyżki ketchupu
Wykonanie:
Na patelni podsmażyć mięso mielone, pokrojone drobno pieczarki i posiekaną cebulę. Ja robię to na dwóch oddzielnych patelniach a później łączę i podsmażam jeszcze kilka minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozłożyć, na środku zostawić miejsce do układania składników, brzegi ponacinać w równych odstępach. Środek posmarować ketchupem. Ułożyć podsmażone mięso mielone wraz z pieczarkami i cebulą.. Zawinąć warkocz przeplatając na zmianę paseczki ciasta z lewej i prawej strony. Na koniec delikatnie docisnąć. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Zapiekać w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Źródło:http://pieknulka.blogspot.com/2014/07/mieso-mielone-z-pieczarkami-w-warkoczu.html