Składniki:500 g mięsa mielonego250 g pieczarek1 większa cebulasólpieprzpłat ciasta francuskiegojajko2 łyżki ketchupuWykonanie:Na patelni podsmażyć mięso mielone, pokrojone drobno pieczarki i posiekaną cebulę. Ja robię to na dwóch oddzielnych patelniach a później łączę i podsmażam jeszcze kilka minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.Ciasto francuskie rozłożyć, na środku zostawić miejsce do układania składników, brzegi ponacinać w równych odstępach. Środek posmarować ketchupem. Ułożyć podsmażone mięso mielone wraz z pieczarkami i cebulą.. Zawinąć warkocz przeplatając na zmianę paseczki ciasta z lewej i prawej strony. Na koniec delikatnie docisnąć. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Zapiekać w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach.Smacznego!