Wykonanie
Wracam do ulubionego , może lepiej praktycznego ,
ciasta francuskiego . Jak już kiedyś
pisałam , przekąski z tym
ciastem sa łatwe ,szybkie i przyjemne.Dzisiaj też coś takiego przedstawię. Przepis na farsz powstal z tego co było w lodówce , niestety wybór miałam prawie żaden . Czyli
pieczarki i
jajka .
Solo to było tego za mało żeby posmarować płat ciasta . Dlatego musiałam połączyć . Wyszło coś takiego
Jesli chodzi o formę to żaden wynalazek dlatego przyznaję się tylko do farszu.Skladniki
ciasto francuskie7
jajek11
pieczarek (miałam średnie)1 duża
cebulasól,
pieprz6
jajka ugotowałam na twardo ,
cebulę i
pieczarki drobno posiekałam i podsmażyłam ( można posiekać grubiej i po podsmażeniu zmiksować ) . Obrane
jajka widelcem rozdrobniłam i dodałam
pieczarki sól,
pieprz do smaku i dokładnie wymieszałam , doprawiłam troszke
pieprzem i wyłożyłam na rozłożone
ciasto francuskie. Równomiernie go rozprowadziłam i od szerszej strony zaczełam zwijać, aż powstał długi rulon.
Potem pokroiłam w krążki ok 2 cm . Układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ,lekko każdy krążek przygniotłam ręką . ostatnie
jajko rozbiłam w szklane i posmarowałam każdy krążek . W rozgrzanym piekarniku do 180 stopni siedziały zawijaski 25 minut . To wszystko.