ßßß Cookit - przepis na Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

Składniki: ( 21sztuk)
480g kapusty kiszonej ( po odsączeniu ),
250g pieczarek,
1 cebula,
1 opakowanie ciasta francuskiego,
sól, pieprz, majeranek,
jajko,
olej.
Przygotowanie:
Kapustę kiszoną zalać wodą i ugotować do miękkości. Gdyby kapusta była bardzo kwaśna, to przed gotowaniem przelać ją wodą. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości oleju. Podczas smażenia posolić i popieprzyć. Ugotowaną kapustę kiszoną odcedzić i pozbyć się jak największej ilości wody. Po przestygnięciu posiekać i wymieszać z podsmażonymi pieczarkami. Gdyby farsz był za mało słony i pieprzny, doprawić. Ciasto francuskie przekroić na pół wzdłuż i położyć farsz ( ułożyć wzdłuż pasek farszu ), zawinąć, mocniej docisnąć by ciasto się skleiło i pokroić kapuśniaczki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i poukładać kapuśniaczki, które należy posmarować roztrzepanym jajkiem i oprószyć majerankiem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 190stopni C przez ok.20minut.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/09/kapusniaczki-z-ciasta-francuskiego.html