ßßß Cookit - przepis na KAPUŚNIACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

KAPUŚNIACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

nazwa

Wykonanie

Ślimaczki z ciasta francuskiego z farszem z kapusty to doskonała przekąska,świetne na przyjęcia lub do barszczyku.Przygotowanie ich nie sprawi nikomu problemu. Polecam.
SKŁADNIKI :
1 opakowanie ciasta francuskiego
30 dkg kiszonej kapusty,ugotowanej,odciśniętej i pokrojonej
1 mała cebula
10 dkg wędzonego boczku
sól,pieprz
1 łyżka oleju
1 jajko do posmarowania ślimaczków
PRZYGOTOWANIE :
Boczek i cebulę drobno kroimy,podpiekamy na patelni na łyżce oleju,mieszamy,dodajemy kapustę jeszcze chwilkę pieczemy,doprawiamy do smaku.Przekładamy farsz do miski,studzimy.
Ciasto francuskie rozwijamy,rozkładamy równomiernie farsz,ciasto zwijamy zaczynając od dłuższego boku.
Kroimy ciasto na 2 cm plastry,układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Smarujemy ślimaczki rozmąconym jajkiem.Pieczemy w temp. 200 *C,przez 15 minut aż ładnie wyrosną i się przyrumienią.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2014/03/kapusniaczki-z-ciasta-francuskiego.html