Wykonanie
Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiegosól,
pieprzolej1
jajkoPolędwicę umyć, obsypać
przyprawami, odstawić na 3 godziny. Obsmażyć z każdej strony na patelni,zawinąć w folię aluminiową (błyszczącą stroną do
mięsa) wystudzić, wyjąć z folii, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce, lekko posmarować rozbitym
jajkiem, położyć na to zimne
mięso, zrolować, boki podłożyć pod spód. Łączenia powinny być pod
spodem. Wstawić do lodówki na 20 min. Wstawić do piekarnika, ale wcześniej posmarować
jajkiem, na 20-30 min.w temp. 170 stopni. .Po wyłączeniu piekarnika roladę
mięsną zostawić na 5 min., dopiero kroić plastry. Można podawać z sosem
kurkowym i
sałatką grecką.