ßßß Cookit - przepis na Pierogi z kapustą

Pierogi z kapustą

nazwa

Wykonanie

Najlepsze robi moja Babcia. Dlatego po przepis na farsz zadzwoniłam właśnie do niej. Czy się udały takie same? Oczywiście, że nie, ale też nie miałam wątpliwości, że tak będzie. W końcu te babcine to niedoścignione ideały. Te moje jednak całkiem niezłe.
Ciasto (na tę ilość farszu z niepełnych dwóch szklanek mąki) według ulubionego przepisu. U mnie było według tego .
Składniki na farsz:
50 dag kapusty kiszonej
30 dag pieczarek
2 cebule
sól, pieprz
olej
Wykonanie:
Kapustę obgotowujemy. Odcedzamy, studzimy i dokładnie wyciskamy. Drobno kroimy. Pieczarki i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju. Smażymy bez przykrycia, tak aby odparowało jak najwięcej wody. Kapustę, pieczarki i cebulę mieszamy i doprawiamy. (Ja włożyłam farsz na sitko, tak aby odciekła resztka wody). Przygotowujemy ciasto i nakładamy po łyżeczce farszu na każdy krążek ciasta. Gotujemy we wrzątku, aż pierogi wypłyną.
/wydrukuj przepis/
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2011/10/Pierogi-z-kapusta.html