Wykonanie
            Najlepsze robi moja Babcia. Dlatego po przepis na farsz zadzwoniłam właśnie do niej. Czy się udały takie same? Oczywiście, że nie, ale też nie miałam wątpliwości, że tak będzie. W końcu te babcine to niedoścignione ideały. Te moje jednak całkiem niezłe.

Ciasto (na tę ilość farszu z niepełnych dwóch szklanek 
mąki) według ulubionego przepisu. U mnie było według tego .Składniki na farsz:50 dag 
kapusty kiszonej30 dag 
pieczarek2 
cebulesól, 
pieprzolejWykonanie:
Kapustę obgotowujemy. Odcedzamy, studzimy i dokładnie wyciskamy. Drobno kroimy. 
Pieczarki i 
cebulę drobno siekamy i podsmażamy na odrobinie 
oleju. Smażymy bez przykrycia, tak aby odparowało jak najwięcej 
wody. 
Kapustę, 
pieczarki i 
cebulę mieszamy i doprawiamy. (Ja włożyłam farsz na sitko, tak aby odciekła resztka 
wody). Przygotowujemy ciasto i nakładamy po łyżeczce farszu na każdy krążek ciasta. Gotujemy we wrzątku, aż pierogi wypłyną.

/wydrukuj przepis/